klik ok!!

Followers

Sunday, March 27, 2011

CONTEST AKU FOODILICIOUS

NyummY~~~~NyummY~~~
jom join contest AKU FOODILICIUS
apa lagi kekawan..
ZaSssss jom layan!




CLOSING DATE : 17 APRIL 2011
Syarat penyertaan
  1. Sila buat satu entri khas bertajuk CONTEST AKU FOODILICIOUS . Terpulang kat korang lahh kan nak buat entri tuh macam mana . Yang penting tajuk entri tuh oke .
  2. Kalau dah buat entri CONTEST AKU FOODILICIOUS tuh kan , korang kena follow kedua dua cik penganjur contest cik leya dan cik ekin . So that , korang senang lahh nak dapat info tentang contest neh kan . Kalau kitorang ada benda nak update pasal contest neh senang korang nak tahu .
  3. Letak banner CONTEST AKU FOODILICIOUS yang kat atas neh kat entri contest korang . Dan link terus ke entri asal cik penganjur .
  4. Masa yang korang tunggu tunggu lahh kan . Letak gambar aku foodilicious korang plax . Tapi make sure gambar individu jeh taw dan sekreatif yang mungkin lahh korang nak letak gambar korang dengan foodies korang tuh . Asalkan gambar tuh sopan taw , jangan plax korang letak gambar korang tengah makan secara tidak senonoh plax . Adab sikit ye . *kalau bukan dengan favourite food pun taper tapi plus point bagi sape sape yang tempel gambar dengan favourite food korang .
  5. Soalan cepugangsa . HEHE . Jawab jangan tak jawab . Apa favourite food korang ?Kenapa korang suka sangat sangat dengan makanan tersebut ?
  6. Slogan :Saya foodilicious sebab............... 20 patah perkataan jeh taw . Biar pendek yang penting simple lagi bermakna . Slogan neh wajib ada taw .
  7. Tag contest neh dekat 3 rakan blogger yang lain tak kira lahh lelaki perempuan . Tak kisah .
  8. Dah siap buat entri contest neh . Sila tinggalkan link entri CONTEST AKU FOODILICIOUS korang kat ruang komen bawah neh taw . Jangan lupa!

setelah baca syarat2 tu apa lagi.. berminat tak? jom join jom~~
ok lah kat sini ct letakkan gambar ct..
ilah gambarnya~~
***********
***********
**********
*********
*****
***
**
*
*
*
*
*
*
*


(ni gambar ct tengah makan nasi putih berlauk dekat EDC Hotel dan makan aiskrim mcD.. nyyuummYyy)

seperti yang telah sedia maklum.. kenalah jawab soalan2 yang diberikan..
oklah.. masa untuk menjawab soalan~~~

Apa favourite food korang ? Kenapa korang suka sangat sangat dengan makanan tersebut ?

disebabkan ct ni suka makan.. so banyaklah yang ct suka makan kan? hihi
ada ka sesiapa yang tak suka makan?
angkat kaki sat... !!!
hahahaha~
oklah.. jawapannya adalah ct suka makan nasi putih berlauk dan laksa...
tak kesahlah lauk apa.. yang penting jagan terlalu masin..
haha.. tak suka masin2 sangat..
selain tuh..
ct sangat2 suka makan aiskrim..
hahaha~~
nak tau tak sebab apa ct suka makan nasi putih berlauk? sebab yang utama adalah ct tak suka makan nasi yang berwarna2 ni sangat.. contohnya nasi tomato ka, nasi minyak ka,..
entah lah.. tak tau kenapa.. kalau diberi pilihan mesti ct makan nasi putih ja..
lauk tu tak kesah sangat yang penting tak masin..
lagi laksakan.. sebab mak cakap ct hantu laksa... hahha
boleh bedal 10mangkuk kot sehari kalau da nak sangat..
lastly aiskrim..
haha.. i likeEEeeeeee~~
sebab boleh menghilangkan ketensionan ct..
tak caya le try kot..
tapi jagan melampau la kan.. kang demam pulak.. hahha~
ngee~~


Saya foodilicious sebab...............

ct foodilicios sebab 'ct memang suka makan,yang penting tidak berlebihan serta makan untuk hidup dan kecergasan otak!!'


then masa untuk meng'tag' kekawan:
apa2pun kekawan makanlah makanan yang halal dan sehat ya!

p/s: UMAT manusia secara am dan umat Islam secara khusus diperintah supaya memakan hanya yang halal. Firman Allah (Surah Al-Baqarah ayat 168) bermaksud: “Wahai manusia makanlah daripada apa yang Kami berikan di muka bumi ini yang halal lagi bermutu dan jangan sekali-kali kamu mengikut jejak langkah syaitan kerana syaitan itu musuh yang nyata.” Jelas, kepentingan makanan yang halal telah disebut oleh Allah di dalam Al-Quran lebih 1400 tahun yang lampau menunjukkan betapa pentingnya konsep pemakanan halal yang sempurna. Malah mengikut ayat 88 surah al-Maidah, Allah menegaskan bahawa makan dan minum adalah tanda keimanan seseorang. Ini bermaksud cara pemilihan makanan dan minuman itu membuktikan nilai iman seseorang

design by:
nitie

3 comments:

  1. haihaiahi . thanks sudi join . hee ~ sma jugak dgn cikin . suka makan nasi putih je .

    good luck tau (:

    ReplyDelete
  2. pwincess: hihi.. taw xpa.. ngee~~ ni pn br pas makan.. nyummYyy sodap tuh.. haha

    cikin: u r welcome ;))

    ReplyDelete